Het Seniorenkonvent Ghendt is een overkoepelend konvent voor 30 streekclubs, hogeschoolclubs en caféclubs.

Al 83 jaar zorgt het SK Ghendt wekelijks voor diverse activiteiten gaande van cantussen, cantoravonden, bierrally, t-shirtrolling, allerlei sportactiviteiten en met als hoogtepunt de jaarlijkse herdenking van de bezetting van het Gravensteen op 16 november 1949.

Studeer je in Gent? Ga dan zeker eens kijken naar welke club het best bij jou past of kijk op onze activiteitenkalender welke activiteiten er deze week plaatsvinden!

Ut vivat, crescat et floreat SK Ghendt!

Zoek een club uit jouw streek

Onder het SK Ghendt huizen maar liefst 20 streekclubs uit zowat elke hoek van Vlaanderen. Wil jij nieuwe streekgenoten leren kennen om tussen het studeren door eens deftig te ontspannen, of wil je het contact met je oude klasmakkers niet verliezen? Vul gewoon je postcode in en onze streekclubzoeker zegt welke club van jouw streek er is. Mocht er echter geen club (meer) bestaan uit jouw streek of heb je nog allerlei vragen, mail dan als de bliksem naar !


Hogeschoolstudent?

Ben je op zoek naar de ideale combinatie tussen schoolwerk en een plezante avond op café? Wil je mensen kennen die dezelfde interesses hebben en ondertussen hier en daar een samenvatting bij elkaar sprokkelen? Dan is een hogeschoolclub beslist iets voor jou!

Volbloed caféganger?

Merk je dat als je rondkijkt in je stamcafe je iedereen kent? Word je onderhand deel van het vast meubulair? Laat je dan dopen bij een caféclub! De Dulle Grieten (Vagant) Ideefix ('t Kofschip) en Moeder Malheur (Père Total) staan gereed met een frisse pint aan je favoriete stukje toog!

SK activiteiten

Skireis

3 feb 15:00 · Frankrijk

Cantoravond III

14 feb 18:00 · Therminal

Badminton

16 feb 18:00 · GUSB

12u van het SK

20 feb 14:00 · Canard Bizar

Basketbal

22 feb 18:00 · GUSB

Club activiteiten

Skireis

Salmonella · 3 feb 20:00 · Val di Sole (Italië)

croque verkoop OKO

Abnormalia · 14 feb 11:30 · Campus Sint-Amandsberg

croque verkoop OLO

Abnormalia · 15 feb 11:30 · Campus Brusselsepoort

Bierbowling Dijlebrugia

Limburgia · 15 feb 20:00 · overpoort bowl

Dio Quiz

Dionysus · 15 feb 20:00 · Podiumzaal De Therminal